24 sept 2014

Camina descalç, Sent la Terra!!

Seguint amb la idea de trencar la rutina de la setmana pel meu fill i proposar-li alguna activitat divertida el cap de setmana, i donat que li agrada moltíssim caminar descalç (s'ho va passar pipa el dia que vam anar a passejar bosc i vam acabar descalços), decidim amb l'Eva que seria interessant anar al Selva Aventura d'Arbúcies, on hi ha una activitat que es diu Camina descalç.

Es tracte d'un recorregut d'1,5 quilòmetres aprox on fas servir tots els, tacte (tant els peus com amb les mans), oïda, vista i olfacte.

En arribar i després de pagar el tiquet corresponen (tot necessita un manteniment) i que ens posessin el segell a la mà, entràvem a la zona on ens descalçàvem i deixàvem les sabates a unes peculiars estanteries.


Començàvem el recorregut cap a les 10:15 , bona hora, no hi havia ningú, i sense preses, sense estres, els 4 (l'Aniol el portava l'Eva al marsupi). Tot comença molt suau amb una zona de sorra fina on penses que això serà més guay del que hem pensava, zona de pedres de colors i també una zona d'equilibris, passant per sobre d'un gran tronc i diferents troncs posats per fer servir braços i cames per equilibrar-te.

De seguida arribes a la zona d'aigua!! Espectacular!! A l'Arnau no li va agradar gaire la veritat, ja des de sempre lo de notar la sorra molla no li va, però poc a poc es va anar animant i va acabar fent xipi xapi, en aquest espai hi havia una mica de tot, talls que passaves pel mig del rierol, talls on trobaves fang, trams que havies de pujar per roques per on baixava aigua i fins i tot una base on a mi m'arribava l'aigua casi fins als genolls però que era plena de fang, quina sensació!!

Desprès de gaudir amb l'aigua, havíem de pujar per unes escales fetes de troncs a la qual a la part superior passaves per sobre de suro triturat, brutal pels peus!!

Ara tocava fer servir els sentits de la oïda, amb l'àrea de música i la vista!! Unes zones molt divertides, a les de oïda es a dir on podies fer musica, hi havien uns instruments molt rudimentaris però que sonaven de meravella!!
I pel que fa a la zona de la vista, et proposaven que busquessis en una zona boscosa l'animal que prèviament et presentaven amb panells vistosos i la petjada del animal!! L'Arnau els va trobar tots!! 

Esta clar que li estava agradant molt al meu fill fer servir tots els sentits!!

Iep que encara no estem!! Falta el tacte amb les mans i l'olfacte!! En quan al tacte amb les mans havies de ficar la mà per en un tronc buit per dintre on havien ficat alguna cosa que havies d'endevinar!! Molt curiós, a l'Arnau li feia una mica de cosa ficar la mà allà dintre però al final s'hi va atrevir!! Tot un campió.
En l'olfacte també molt aconseguit!! en un tronc hi havien posat un aroma molt característic que també havies d'endevinar de que es tractava, quins olors mes macos!!

Desprès de descansar en una zona habilitada per això on podies jaure una estona o intentar fer un nus amb els peus, continuem el recorregut!! I sorpresa!!! Un llangardaix i aquest es de veritat!! "Papi l'agafem??" ja ja ja. "No Arnau ell viu aquí"

Arribem a una zona molt divertida els ponts!! GUAU!! quina passada!! No tenia clar que l'Arnau volgués pujar-hi per allà... anda que no li va faltar temps, i sense cap por!! "Papi tu esperes aquí, vale?" ja ja ja vaia bandarra!!

Quina passada d'activitat!! Equilibris, aigua, musica, tacte, laberints entre els arbres... faltava un altre part mes educativa, conscienciació sobre el medi ambient i aprendre algun que altre arbre!! 




En fi tot en conjunt un gran activitat de la que trec una valoració molt i molt positiva i que estic segur que hi tornaré per que el meu petit Aniol també pugui gaudir-ne.


Vam acabar dinant al restaurant Coll de Ravell on també vam passar una molt bona estona fet "volteretas" a la gespa i jugant al "listo ja".

Dissabte que ve mes i millor.

Salut!










No hay comentarios: