29 nov 2010

Valoracions

Primer de tot dir que aixó es una opinió personal

Després de una llarguisima precampanya electoral, una campanya electoral intensa amb diversos discursos politics, una jornada electoral tranquila (exceptuant l’incident que es va produir a la seu del PSC per un impresentable, quan el portaveu dels socialistas va sortir a fer una primera valoració dels sondeig i li van llençar un ou) i una resaca electoral prevista, vaig a intentar fer una valoració dels resultat i treure unes conclusións i reflexions del que s’ha aconseguit o no, segons el que, a mi hem sembla, buscaven els diferents partits politics que ens aquestes es presentaven.

En primer lloc felicitar a la democracia ja que s’ha superat en quasi 4 punts la participació de les eleccions del 2006 i crec que aixó es positiu, vol dir que tot i la crisi i la decepción en els politics que sembla que hi ha, la gent encara te ganes de exercir el seu dret.

També s’ha de felicitar al clar guanyador CiU que ha pasat de tenir 48 diputats a tenir-ne 62 i quasi a aconseguit la majoria absoluta (menos mal que no la ha aconseguit, no m’agraden les majories per ningú), i aquí trec la meva primera conclusió i es molt clara i suposo que tothom la comparteix, es volia un canvi, cosa que coincideix, i que crec que van saber escollir molt be, amb el lema de campanya d’aquesta opció politica.

Crec, i es clar, que els mes perjudicats en aquestes eleccions han estat el partits que formaven el govern sortint (tripartit). El PSC, amb un perdua molt important de valors ideologics i decisions que s’han tingut que prendre, dintre del govern, a causa de la crisi, els ha fet perdre clarament aquestes eleccions, pasant de 37 escons a 28 i perdent casi 226.000 vots, tot i aixó han sabut reconeixer la seva derrota, fer autocritica i fins i tot el seu cap de llista i de moment president de la generalitat, Jose Montilla, ha renunciat al seu escó.

El segon, per no dir el primer, derrotat ha estat ERC, que ha pasat de 21 diputats a 10 i ha perdut quasi 199.000 vots, estar clar, crec que s’han equivocat clarament amb el discurs polític, la Independencia, la gent hem sembla que ara esta per altres coses.

Tercer perjudicat, el que menys del tripartit, ICV-EUiA, tot i que el pas del seu ex-lider, Sr. Saura, pel departament d’Interior, no va ser gaire, per no dir gens bo, han sabut aguantar bastant els seus votants i tant sols han perdut 2 diputats que equival a casi 53.000 vots menys que les anterior eleccions, val a dir que ha pasat a ser la quarta força política al parlament pasant per davant de ERC que pasa a ser la cinquena.

Una de le forces polítiques que s’ha vist mes reforçades en aquestes elecciones ha estat clarament el PP que ha pasat a ser la tercera força política del parlament i pasa de tenir de 14 diputats a tenir-ne 18 pujant, evidentment, en quasi 68.000 vots.

Qui també ha sortit un pel reforçar tot i no guanyar cap diputat, respecte els que tenia l’anterior legislatura, es C’s que ha obtingut quasi 16.000 vots mes que les anteriors eleccions.

La nova força política que entra al parlament es SI que obtingut 4 diputats.

Doncs be, tot i que ja he deixat alguna conclusió, vull treure-les ara mes en general, i segons el meu parer i pel que jo veig, la cosa es clara, els valors ideologics en aquestes eleccions no s’han tingut molt en compte, per que, doncs per que les forces d’equerres no han sumat com altres vegades i els vots d’aquestes han passat a altres partits sense tenir en compte els seus valors i ideologies.

Crec que ha guanyat el nacionalisme, el que ha fet CiU, crec que ha encertat en el seu dicurs per tal d’arribar al poder, durant tota la capamanya, en cap moment ha anomenat les paraules, independentisme, referendum... o alguna cosa que se li apropes, s’han centrat en els problemes de la gent, en cremar el govern i aconseguir el vots de la gent empipada que en anteriors eleccions van votar les esquerres.

Clarament a perdut l’independentisme, ERC ho anunciava a tots el vents i així els hi ha anat, al SI de Laporta, crec que la gent ha votat mes amb sentiment culé que no pas pel mitssatge que portaven (crec que Laporta es volia asegurar 4 anys més de viure bé), sinó per que RI-Cat només ha aconseguit un 1,28% dels vots i aixó que també portava el lema de l’independentisme. Només cal sumar independentisme, ERC i SI, amb un total de 14 diputats, contra el nacionalisme espanyol, PP i C’s, 21 diputats.

PP amb el seu missatge de sempre, baixar impostos, contra la immigració, solucions per tot, doncs també han guanyat, preludi del que pasará en unes futures elecciones generals, llàstima.

Opinió personal, sort hem tingut que gent faxista, xenofova, racista, de ultradreta, no entrés al parlament, que han tingut tants de vots gracies al seu discurs en contra de la immigració, bé mijor no parlar-ne mes d’aquesta gent.

Reflexions, posiblement anirá be un canvi al govern i com que soc democrata i es el que la gent ha volgut donarém un vot de confianza al nou govern de dretes, peró recordem de qui estan formades les opcions politiques de dretes, empresaris, rics, gent de clase alta que poc miran al interessos del treballadors. Recordem que historicament les forces dels treballadors han estat les esquerres, i si amb governs d’esquerres ho hem passat malament amb pujades d’imposotos, baixades de sous als funcionaris etc, imagineu-vos com ho haguessim pasat amb un de dretes, us penseu que un altre govern, amb la crisis que hem tingut, no haguesim pujat els impostos?? Ja ja ja si els haguesin pujats i més, i el sou del funcionaris... ja ja ja no l’haguesin baixat un 5% no l’haurien baixat un 10%, sinó... temps al temps. S’han acabat les ajudes socials, que la gent només es pensen que son pels immigrants, no les hauran necessitat gaire si no s’han preocupat d’aconseguir-les.

Un exemple el primer dia despres d’haver guanyat les eleccions, CiU anuncia que la primera mesura que fará es treure l’impost de succesións, estic d’acord ja que si en altres comunitats no es paga, crec que aquí tampoc s’han de pagar, peró a qui majoritariament benefeciará aquests impost... als que mes tenen, per que a mí... hem sembla que els meus pares no tenen un milionada per donarme ni gaires propietats.

En fin, veurem com anirá.

Salut

PD: Perdoneu si hi han faltes, es que ho he escrit rapid i no tinc corrector!!

3 comentarios:

Ferdy dijo...

Muy buenas tus explicaciones.....pero en una cosa discrepo, de manera total, y es que Anglada, tendria que haber entrado en el Parlament, todos tienen los mismos derechos, por muy xenofogos que sean........ Anglada al poder..... y nos vamos a enterar...
Un fuerte abrazo, y ya sabes lo que pienso, forrin !!!!
Gracias por el analisis...

Laura dijo...

Hola David!
Me ha gustado mucho tu valoración, a ver si podemos vernos pronto y comentamos la jugada.
Ferdy!! que dices!!!! hemos tenido una suerte enorme de que este personaje no nos represente!! no se a que te refieres...porque si piensas eso, no te reconozco!!! espero que tu comentario esté en la linea de que pase lo peor para dar una lección a toda esa gente en teoria trabajadora o de izquierdas, que no han ido a votar o han votado a la derecha!! aun asi... para nada querria que tal persona nos representara en el parlamento! ante todo somos personas seamos de la raza que semaos o del lugar y alguien que piense lo contrario, para mi, no tiene cabida...
Suerte que la mayoria en catalunya a pensado asi...sino! que hubiera pasado!
bueno, tenemos 4 años por delante para seguir luchando por las libertades, las politicas sociales, por los trabajadores, y ante todo por las personas, dudo que ellos lo hagan bien, són la derecha... pero ahi estaremos para reivindicar lo nuestro!!!
un beso, tu prima preferida ;)

David Gálvez dijo...

Gracias a los dos!! Laura quiero entender que el Ferdy lo comenta de forma irónica, y si no es así, seria en plan de escarmiento para que la gente que ha votada a esta gentuza vea lo que verdaderamente son, es decir ultraderecha pura y dura, no hace falta recordar que Hitler fue elegido democráticamente!! En cuanto a los 4 años que nos esperan... en principio han tenido la suerte de ganar ahora, que las cosas van a empezar a ir mejor y se verá cierta mejoría, las medidas mas drásticas ya están tomadas.