25 nov 2008

Camí de carros, camí de motos!!

Dissabte vaig anar a passejar per la muntanya, la ruta a seguir va ser, deixar el cotxe a Casa Nova caminar fins al trencant de Tres Camins i agafar el camí de la font de la Guilla direcció Coll de l’Escorpí, abans d’arribar a aquest, girar a l’esquerra pel camí que passa per la Roca Berderi i puja fins al Puig de les Cols (418m), un cop a la cima vam gaudir d’un bonic paisatge, tot i el dia ennuvolat que feia, i vam esmorzar calent, ja que vam portar un fogonet artesà que ens va escalfar l’aigua que posteriorment vam afegir al menjar liofilitzat, un muesli fruits del bosc i l’altre de muesli amb xocolata, que eren prou bons. Tot seguit vam anar tirant avall fins a la Creu d’en Barraquer on vam trencar a l’esquerra per baixar per la Murtra i arribar al cotxe dues hores desprès de sortir.
La meva desil·lusió d’aquesta excursió va ser el mal estat dels camins, feia temps que no passava pel camí de la Font de la Guilla, i el vaig trobar fatal, per alguns com el de la Murtra s’observa que agents externs, que no tenen res a veure amb la pròpia natura, els han degradat molt, pero no fins arribar al punt de com es troba aquest en concret, hi ha llocs que costa fins i tot caminar, que si no vas amb botes et podries fer mal als turmells, ja que les pedres estan soltes. La culpa de l’estat dels camins es molt clara, les motos, estan deixant els camins impracticables ho estan destrossant tot!! Pedres soltes, les roques negres a causa del desgast dels pneumàtics, els camins enfonsats en llocs fins a 50 – 75 cm, i tot el que comporta que les motos estiguin pel medi natural, com la contaminació i la inseguretat que crea pels caminants. Com pot ser que deixin circular les motos per un espai PEIN (Pla d’espai d’interès natural) si aquest diu: A l’espai de regulació d’usos i activitats [D'altra banda, i sens perjudici de prohibicions específiques per prevenció d'incendis forestals en casos d'elevat risc, a l'interior dels espais delimitats només és permesa la circulació de vehicles motoritzats per les pistes i els camins forestals pavimentats o d'amplada igual o superior a quatre metres, així com pels autoritzats d'una manera expressa. Aquesta disposició no afecta les activitats agropecuàries, silvícoles o similars, ni les de prevenció i extinció d'incendis. Igualment, estan restringides les competicions esportives motoritzades que transcorrin dins els espais inclosos al Pla. Cal recordar que la velocitat màxima per camins i pistes de terra és, amb caràcter general, de 30 km/h.] Crec que l’administració hauria de controlar molt mes aquest tema, no se de quina manera però s’hauria d’estar mes a sobre, si no acabaran destrossant tot el medi natural, la flora, la fauna i l’encant que te tot plegat.
La part positiva de l’excursió va ser que vaig poder comprovar que torna a haver-hi molt de sota bosc, després de l’incendi del 2002!!!

No hay comentarios: